Expanderande hyresgäst: Pro Assistans

Från och med en 1 juni kommer Pro Assistans att finnas i renoverade lokaler på Montörgatan 7. Innan huserade dem i mindre lokaler på ryttarevägen 8. Kul att befintliga hyresgäster expanderar inom våra fastigheter!

 

Ny kommande hyresgäst, KPMG

Till sommaren flyttar KPMG in i fd Alpha CE:s lokaler på Köpmansgatan 41. Innan Alpha CE huserade i lokalerna var det TV4 som hade sin redaktion i samma lokaler.

Lokalanpassningar pågår för fullt och beräknad inflyttning är satt till den 1 juni.

Vi hälsar KPMG välkomna som hyresgäst hos Fastighetsstaden

Ny hyresgäst, CB Gastronomi, 2 Våningen

Just nu pågår en omställning av fd Sakuras gamla lokaler på plan 2 för att kunna husera Christofer Bengtsson och hans nya koncept vid namn 2 Våningen.

2 Våningen är ett nytt tillskott i Halmstads restaurangliv, där maten står i fokus.
De erbjuder en förlängning av ditt vardagsrum med en prisvärd meny och en levande vinlista. Det bjuds på en spännande och kreativ matlagning med närodlade råvaror och höga smaker.
Ni möter en härlig personal i en lättsam miljö och trivsam puls.
Välkommen till Brogatan 34 i slutet på maj.

Mer info, klicka här

 

Ny hyresgäst: Värmekällan Väst AB

Från och med den 1 april välkomnar vi Värmekällan Väst AB som ny hyresgäst på Ryttarevägen 8. Lokalen har anpassats efter hyresgästens behov och består av showroom, lager, kontor & personalutrymmen på en total yta av ca 180 kvm.

Mer info om Värmekällan Väst, Klicka här

Varmt välkommen som hyresgäst till oss på Fastighetsstaden

 

Nytt fastighetsförvärv: Krukan 1/ Spikgatan 12

Den 1 februari förvärvades fastigheten Krukan 1 med adressen spikgatan 12. Fastigheten huserar uthyrningsbolaget Ramirent i Halmstad och har en storlek på ca 6000 kvm. Vi hälsar Ramirent välkomna som hyresgäster hos Fastighetsstaden!

Ny hyresgäst: Croisette Real Estate Partner

Från och med den 1 januari kommer Croisette Real Estate Partner att hyra en kontorslokal på 3 våningen i gamla Televerkshuset på Lilla Torg i Halmstad.

Från Croisettes hemsida:

Croisette har alltid sett värdet av att ha en stark regional förankring och har sedan start uttryckt att det officiella målet är att bli marknadsledande i Sverige. Därför öppnas nu ett kontor i Halmstad och Henrik Pettersson, som kommer leda uthyrningsverksamheten i Halland, är först på plats. Croisettes kontor kommer finnas på adressen Köpmansgatan 41, vid Lilla torg i Halmstad.

”Vi har vid flertalet tillfällen levererat tjänster i Halmstad med omnejd, och har uppmärksammat behovet av en professionell rådgivare på plats. Personligen har jag också en förkärlek till staden då jag haft förmånen att växa upp där. Det är därför fantastiskt roligt att vi äntligen fått till en lösning med ett lokalkontor i Halmstad och vi ser mycket fram emot att få alla våra affärsområden på plats,” säger Peter Bergquist, Head of Leasing på Croisette Real Estate Partner.

”Halmstad blir ett viktigt kontor för oss, en spännande satsning som kommer bli en avgörande faktor i hur vår vidare expansionsplan kan komma att se ut,” säger Per Svensson, VD på Croisette Real Estate Partner.

Mer info om Croisette, klicka här

Ny kommande hyresgäst: Davpack

Från och med den 1 juni kommer Davpack att husera på Svetsaregatan 5. Vi kommer att anpassa befintliga lokaler med kontor, fikarum, konferens samt toaletter. Lokalernas totala area är ca 800 kvm.

Mer info om Davpack:https://www.davpack.se

Ny kommande hyresgäst: MH Kylteknik

Vi välkomnar MH Kyl & värmeteknik som ny hyresgäst på Skyttevägen 19. Just nu pågår en mindre anpassning av lokalerna där vi bland annat bygger en ny toalett och dusch samt pentry & fikarum. Vi siktar på att kunna ha deras lokaler färdiga till årsskiftet.

Mer info om MH Kyl & värmeteknik:http://www.mhkylteknik.se/

Ny kommande Hyresgäst: Toponova

Från och med den 1 januari kommer Toponova att husera på Montörgatan 7. De kommer att hyra två delar av vårt senaste kontorshotell på tredje våningen.

Vill du veta mer om Toponova, följ länken:http://www.toponova.se/

Ny kommande hyresgäst: Adviser

Från och med årsskiftet kommer Adviser att husera i gamla Televerkshuset på Lilla Torg med adressen Köpmansgatan 41.

Vill du veta mer om Adviser, följ denna länk: https://www.adviser.se/

Stationsstadens intresseanmälan

Stationsstadens intresseanmälan har öppnat! Det går endast att anmäla sitt intresse via vår hemsida. Intresseanmälan görs inne på den specifika lägenhetens sida. Där kan man även lämna ett andrahandsval samt ett tredjehandsval. Gör man flera intresseanmälningar på olika lägenheter är det endast den senaste som är den aktuella.

 

Ny kommande hyresgäst: Capio Movement

Vi välkomnar Capio Movement till Kv Kilot och Postnords före detta lokaler. Just nu pågår lokalanpassning och Capio flyttar in i nya lokaler i januari 2019. Varmt välkomna till oss på Fastighetsstaden!

Mer info om Capio Movement, klicka här

Ny kommande hyresgäst: Halmstad Handelshus

Från och med den 1 mars 2019 kommer Halmstad Handelshus att husera på Montörgatan 7, Vilhelmsfält.

De har 25 års erfarenhet av att arbeta med profil- och promotionprodukter och vet hur man får effekt med smarta och prisvärda lösningar.

Mer info om deras verksamhet, klicka här

Ny hyresgäst: Kopernicus

Från och med 1 juli kommer Fd Hallands energiutveckling numera Kopernicus att ha sitt kontor på Montörgatan 7 på Vilhelmsfält. Kopernicus är ett Halmstadbaserat företag som har specialiserat sig på försäljning och installation av solcellsanläggningar.

Vill du vet mer om Kopernicus och deras verksamhet, följ länken till deras hemsida:http://www.kopernicus.se/

 

Ny hyresgäst: RC Hisservice ab

Från och med 1 juli välkomnar vi RC hissservice till spikgatan 37 på Sannarps Industriområde. De kommer att hyra både kontor samt lager för sin nya filial i Halmstad.

Varmt välkomna till oss på Fastighetsstaden!

RC hisservices hemsida: https://www.rchiss.se/service/

Ny kommande hyresgäst: Svea Solar

Från och med den 1 augusti kommer Svea Solar att starta upp sin kontor på spikgatan 37 på Sannarps Industriområde. Deras kärnverksamhet handlar om att leverera kompletta solcellspaket för botäder, kommersiella byggnader samt storskaliga solparker.

Svea Solars hemsida: https://sveasolar.se/

Har du ont om plats? Vi har förråd till uthyrning!

Centralt belägna förråd från 4 kvm upp till 20 kvm. Pris från 400kr/månad

Kontakta john@fastighetsstaden.se alt 035-171 871

Befintlig hyresgäst expanderar på Vilhelmsfält

Jalles Bil & däck har valt att utöka sina lokaler på Ryttarevägen 12. Då en annan hyresgäst ville minska sina lokaler ställdes frågan till Jalles om de var intresserade av mer yta. Efter mindre förhandlingar står det nu klart att Jalles expanderar med ca 300 kvm. Kul att se att våra hyresgäster expanderar!

Expanderande hyresgäst: Skogsstyrelsen satsar på gröna jobb

I samband med regeringens stora satsning på Gröna jobb, en enklare väg till arbete, kan Skogsstyrelsen nu göra en långsiktig och omfattande satsning på att ge de som står långt från arbetsmarknaden en enklare väg till arbete. Detta står till grunden för uthyrning av en närliggande lokal på Gjutaregatan i Halmstad.

Läs mer om projektet gröna jobb nedan:

Skogsstyrelsens gröna jobb

Ny hyresgäst: Adapterexperten

Från och med 1 mars kommer Adapterexperten att finnas på Skyttevägen 19

Deras kundkrets omfattar alla som behöver behöver våra produkter och tjänster, privatpersoner och företag,
postorderföretag, återförsäljare, serviceföretag.

Affärsidé
Korta leveranstider 90 % av alla orders skickas från vårt lager senast vardagen efter order.
Täta leveranser gör att våra beställningsvaror levereras oftast på 7-12 dagar efter order.
Konkurrenskraftiga priser och ett brett sortiment produkter för strömförsörjning, nätadapters, AC adapters
nätaggregat, batterieliminatorer, transformatorer. Samt tillbehör till dessa.
och relaterade produkter

Produkter
Deras nätadapters har alla typgodkännande för användning inom EU
Våra nätadapters är testade och godkända för EUs nya direktiv ErP.
Vi har nätadapters som passar till mer än 3.000 olika datormodeller.

Adapterexpertens hemsida

Ny hyresgäst: Wijk Anläggning & Trädgård

Från och med 1 februari kommer Wijks Anläggning & Trädgård att hyra lokaler på skyttevägen 19 i Halmstad. De utför det mesta inom mark och trädgård och kommer gärna med tips och förslag på utemiljö för både företag och privatpersoner.

Mer info från deras hemsida:

Visionen är inte att bli störst, det viktigaste är att alltid utföra ett bra jobb. Till en början körde jag i egen regi tillsammans med duktiga samarbetspartners. I år anställde jag min första kollega. Jag har länge sagt – När och om det finns utrymme för att växa så gör jag det om rätt personer finns tillgängliga. Och i somras fanns det en fantastik anläggare tillgänglig, vid namn Kent och jag är stolt över att han numera arbetar tillsammans med mig.

–Jag ångrar inte en sekund att jag efter 15 år som anläggare tog klivet och startade eget, Wijk Anläggning AB. Jag gillar utmaningar och har alltid tyckt att det är världens bästa yrke -att vara anläggare. Och jag hoppas att den glädje och stolthet vi har till yrket lyser igenom i vårt arbete.

Det enda som begränsar det möjliga är fantasin.

Länk till hemsida: Wijk anläggnings hemsida

Ny hyresgäst: New Sakura

Efter stora renoveringar av befintliga lokaler som förut huserade House Ming samt Kvarterskrogen fd Kebab House står nu en ny asiatisk restaurang färdig.
New Sakura Thai serverar Orientens läckerheter, med det bästa från det kinesiska, japanska, thailändska köket. Asiatisk lunchbuffe med olika sushirätter varje dag.
Varmt välkomna att testa på denna pärla på Brogatan 34!

Lindabs utökning klar för inflytt

Ny Hyresgäst: Vi köper din bil

Från och med december -17 har Vi köper din bil, valt att öppna ett kontor i Halmstad.
På spikgatan 17 finns deras filial där man kan boka tid för att få sin bild värderad och såld på samma gång.

Varmt välkomna som hyresgäst hos oss på Fastighetsstaden!

Mer info om Vi köper din bil:

Vi köper bilar i Halmstad – sälj din bil snabbt!
Vanligtvis är det svårt att få sålt bilen snabbt. Man ska både ha koll på bilens värde samt hitta en intresserad bilköpare. Vi på viköperdinbil.se kan hjälpa dig att sälja bil snabbt.

Med hjälp av oss på viköperdinbil.se kan du enkelt sälja bilen till ett bra pris. Via vår hemsida kan du först värdera bilen kostnadsfritt. Detta ger dig en uppskattning om vilket pris du kan få. Vi tar emot alla möjliga bilar i Halmstad.

Att sälja bilen genom oss är lätt. Tack vare oss slipper du få skambud och du slipper dessutom utföra allt det administrativa arbetet som en försäljning för med sig, det kan vår bilförsäljare i Halmstad ordna åt dig. Värdera din bil gratis redan idag.

Ny hyresgäst: Halmstad Live!

Vi välkomnar Halmstad Live som ny hyresgäst på Gamla Saluhallen på Karl den XI:s väg 47. Just nu pågår lokalanpassningar i båda lokalerna. Första våningen anpassas för att bli en ny lunchrestaurang. Andra våningen anpassas för att kunna användas till konsertlokal upp till 900 gäster.

För mer info klicka här

 

Ny hyresgäst: Arriva

Från och med den 1 september kommer Arriva att hyra pausrum för sina chaufförer på Bolmensgatan 1 i Halmstad.

Arrivas silverfärgade bussar trafikerar Halmstads trevliga gator och de vackra vägarna i södra Halland sedan 2010. Med ett 70-tal bussar och cirka 230 medarbetare erbjuder de dig som resenär en säker och miljövänlig resa.

Ny kommande hyresgäst: Utbildningsgruppen

Från och med den första september kommer utbildningsgruppen att börja hyra kontor och lager hos Fastighetsstaden.

Utbildningsgruppen i Halmstad HB är ett ungt företag som etablerades 2015, men innehåller mycket erfarenhet. Totalt 50 års samlad erfarenhet inom utbildning finns i företaget.

Företaget ägs och drivs av Michael Andersson och JP Allmark i syfte att samla de olika verksamhetsgrenarna under ett och samma tak.

 

Varmt välkomna!

Byggstart för nya hyreslägenheter på Bolmensgatan

Under vecka 28 påbörjas borrning för energi på kvarteret Kilot. Därefter kommer man att börja riva den gamla lastkajen utmed Bolmensgatan. I nästa skede kommer spontningen att starta. Mer info kommer löpande under projektets gång.

WSP utökar i Halmstad

Just nu pågår lokalapassningar i Postnords gamla lokaler på Bolmensgatan. WSP tar över en större del av första plan. Kontor längs med Laholmsvägen samt kök och fikaområde innanför kontoren. Lokalerna beräknas vara klara tills årsskiftet. Huvudentreprenör är MTA bygg & anläggning. Platschef Loffe Malmberg.

Lindab expanderar i Halmstad

Lindab har valt att samla sin grupp från Falkenberg ner till deras befintliga filial i Halmstad. Detta gör att de måste utöka sina kontorslokaler med 440 kvm. Lokalanpassning kommer att ske under hösten. Beräknad inflyttning 1 januari 2018.

Bildkälla: Lindab Group FB

Inflytt klar för Crendo

Postnord flyttar in

Västplåt expanderar!

Från och med den 1 maj kommer vår befintliga hyresgäst, Västplåt att utöka sina lokaler på Sannarps industriområde. Verkstaden växer och den befintliga ytan räckte inte till. Kul för Västplåt!

Ny kommande Hyresgäst: Wangeskog Hyrcenter

I början av sommaren kommer Wangeskogs Hyrcenter att nyetablera sig på Sannarps Industriområde.

Fd optimeras lager anpassas i detta nu för att passa Wangeskogs verksamhet.

Tre välkända ansikten kommer att driva Halmstadkontoret, Michael Isaksson, Thomas Karlsson och Jonas Remse har lång erfarenhet i branschen och gedigen lokalkännedom.

 

A Star expanderar med restaurangutbildning

A Star i Halmstad expanderar och från och med 2017-03-01 hyrt vår restauraglokal på Stenvinkelsgatan. I lokalerna kommer det att bedrivas utbildning inom restaurang och kök. Mer info om vad  A Star arbetar med finns under följande länk: A Stars hemsida 

Vi välkomnar Slanghuset som ny hyresgäst!

Den 1 januari öppnades dörrarna till Slanghuset på Svetsaregatan 5 på Larsfrid. De jobbar med allt från minsta pinal inom hydralik till större kompletta lösningar. I deras lokaler kan de producera slangar direkt efter kundens behov och specifikation.

 

Ny kommande hyresgäst: Dobus

 

Dobus jobbar med apputveckling, webbutveckling samt digital design. De flyttar in i Torgmunkens trevliga lokaler i gamla radiohuset.

Varmt välkomna som hyresgäst hos Fastghetsstaden!

Ny kommande hyresgäst: Protectum

Protectum har växte ur sina lokaler på Slottsmöllan och kommer därför till sommaren flytta till lokaler på skyttevägen 25 i Halmstad och ingå i Trästadens Företagscenter. Deras lokal kommer att ligga längs med skyttevägen i en del av gamla Optimeras lokaler. Lokalen kommer att vara på ca 900 kvm och anpassas för deras behov.

Varmt välkomna till Sannarps industriområde önskar Fastighetsstaden!

Protectums hemsida:http://www.protectum.nu/index.php

 

Ny kommande hyresgäst: Jontes Isolering

Från och med den 1 jan kommer Jonte´s Isolering att hyra lokaler ute på Montörgatan, Vilhelmsfält. Varmt välkommen till Fastighetsstadens önskar vi Jonas m personal.

Nya kommande hyresgäster på Trästaden!

Fastighetsstaden utvecklar och anpassar just nu lokaler för två nya hyresgäster.

Under 2017 kommer Eltel Networks & Auto-Mobil att flytta in i Trästadens nyrenoverade lokaler.

Varmt välkomna!

Vi välkomnar Beauty Bar Academy till Hvitfeldtsgatan 16

Beauty Bar expanderar och har från och med den 1 september hyrt en lokal av oss på Hvitfeldtsgatan där de ska börja med utbildningar inom deras områden.

Beauty Bar Academyhttp://www.beautybar.se/beauty-bar-academy-32680452

Nya rutiner för felanmälan

Ny hemsida betyder även nya rutiner för felanmälan!

Nedan finns en länk till en mall som visar hur man nu ska gå tillväga för att göra en felanmälan.

Mall för felanmälan via Fastighetsstadens hemsida

Ny hyresgäst på Sannarp, Yrkeshögskolan

Vi välkomnar Yrkeshögskolan till Sannarp och som hyresgäst hos oss!

Under semesterperioden har vi lyckats att anpassa lokaler på skyttevägen så att de ska vara anpassade efter deras önskemål. Inflyttning skedde 1 augusti och undervisningen kommer att börja i slutet av augusti och början på september.

Trästaden fortsätter utvecklas

Fler företag etablerar sig i Trästaden i Sannarps industriområde i Halmstad. Denna gång är det Crendo som valt att flytta in i delar av Optimeras gamla lokaler. Projektet innefattar att skapa en helt ny insida anpassad för Crendos verksamhet. Dagens ytterskal kommer bevaras.

Arbetet påbörjades förra månaden och ska stå klart i december i år.

MTA Bygg står för ombyggnationen

Postnords nya lokaler på Sannarps Industriområde

Ute på gamla Optimeras område på Sannarps Industriområde bygger MTA Postnords nya lokaler på ca 4300 kvm. Bygget går stadigt framåt och snart är det dags för gjutning utav bottenplattan. Hela fastigheten kommer vara upphöjd då det kommer att bli en lastkaj längs med större delen av ena sidan.

Beräknas inflytt: maj 2017.

Dags för inflyttning på Sporthallsparken!

Äntligen kan de sista hyresgästerna flytta in i deras nya lägenheter på Sporthallsparken!  Under vecka 26 kommer flyttlassen att  rulla flitigt! Inflyttningen är uppdelad på fyra dagar så att inte det ska bli för trångt med hissar och parkering och dyl. Vi hälsar de nya hyresgästerna välkomna!